متخصصان هم انجام برخی از این کارها را بعد از غذا خوردن برای دستگاه گوارش مضر می دانند و می گویند حتی می توانند سرطان زا باشند. شاید دانستن این موضوع که چرا این کارها اشتباه هستند و نباید بلافاصله بعد از صرف غذا به آنها پرداخت، تا حدی باعث شود از انجامشان صرف نظر کنیم.
1. نوشیدن چای داغ
چای از هر نوعی که باشد (سیاه، سفید و سبز) ، محتوی موادی به نام تانن است. ترکیب های تانن اگر به فاصله کمتر از نیم ساعت بعد از مصرف غذا خورده شوند، به آهن موادغذایی می چسبند و مانع جذب آنها می شوند به همین دلیل تا یک ساعت بعد از صرف غذا، چای ننوشید.
2. حمام کردن
یکی از باورهای عموم مردم این است که بعد از غذا نباید حمام کرد زیرا احتمال بی هوش شدن و از حال رفتن در حمام بالاست. این حرف تا حدی اساس علمی دارد ولی در مورد همه صدق نمی کند. افراد مسن و کسانی که بیماری های قلبی پیشرفته دارند یا سرخرگ های اصلی خونرسان به مغز و شریان های گردن در آنها تنگ است، بهتر است حداقل تا 30 دقیقه بعد از خوردن غذای سنگین به حمام نروند زیرا بعد از خوردن غذای نسبتا سنگین، خون به سمت دستگاه گوارش منتقل می شود و خونرسانی به مغز کاهش می یابد.
3. نوشیدن آب یخ
می گویند نوشیدن آب یخ بعد از غذا باعث سرطان معده می شود ولی این حرف پایه علمی چندان صحیحی ندارد و تنها مشکلی که با نوشیدن آب یخ بروز می کند، دل درد یا انقباض عضلات روده است. افراد دچار نشانگان روده تحریک پذیر، بیشتر دچار این مشکل می شوند و بهتر است آب خیلی سرد ننوشند. نکته دیگر اینکه آب نوشیدن بعد از صرف غذا، باعث رقیق شدن شیره معده می شود و می تواند در هضم و شکسته شدن ذرات درشت تر غذا به ذرات ریزتر اختلال ایجاد کند بنابراین بهتر است نیم ساعت قبل از غذا یا نیم ساعت بعد از اتمام غذا، آب ننوشید.
4. سیگار کشیدن
برخی سیگاری ها به محض اینکه غذایشان تمام می شود، سیگارشان را روشن می کنند. در متون پزشکی آمده سیگار چه بعد از غذا و چه قبل از آن خطرناک است و خطر مصرف آن بعد از غذا برخلاف تصور عموم مردم بیشتر نیست. حدود 100 ماده سرطان زا در سیگار وجود دارد و کشیدن آن به طور کلی زیانبار است. نتایج تحقیقات نشان داده دود سیگار می تواند محیط معده را اسیدی کند و این موضوع روی عملکرد معده تاثیر منفی می گذارد و مانع هضم صحیح غذا می شود. از سوی دیگر، کشیدن سیگار بعد از غذا، به خصوص در افراد مبتلا به نشانگان روده تحریک پذیر، درد و علایم شکمی را به دنبال خواهد داشت.
5. دراز کشیدن
دراز کشیدن بعد از خوردن غذا و با معده پر ممکن است باعث شود مقداری غذا از معده به مری بازگردد و ریفلاکس ایجاد شود. در ماه رمضان چون مردم بعد از خوردن سحری می خوابند، این موضوع بسیار شایع تر است.
6. ورزش
ورزش ممکن است به قلب افراد دچار مشکل های قلبی- عروقی، فشار وارد کند. مصرف غذای سنگین و ورزش بلافاصله بعد از آن، این فشار را چند برابر می کند. اگر غذای سبکی خورده اید، حداقل 3-2 ساعت و در صورت صرف غذای سنگین حداقل 4-3 ساعت باید از انجام ورزش و فعالیت بدنی خودداری کنید.
7. برقراری روابط زناشویی
بیماران قلبی بیشتر باید در این مورد توجه کنند. ارتباط زناشویی نوعی استرس برای سیستم
قلبی – عروقی محسوب می شود. در مواردی نادر مشاهده شده فرد هنگام این عمل دچار سکته قلبی شده است. افراد دچار بیماری های پیشرفته قلبی یا کسانی که اخیرا دچار سکته قلبی شده اند، بهتر است تا ساعاتی پس از صرف غذا، از برقراری رابطه زناشویی خودداری کنند. مصرف غذاهای سنگین نیز استرسی برای قلب است و خوردن چنین غذایی و روابط زناشویی در افراد دچار بیماری پیشرفته قلبی، خطر عوارض قلبی را به دنبال خواهدداشت.
8. بلند کردن جسم سنگین
افرادی که با معده پر، جسم سنگینی بلند میکنند در واقع نوعی فعالیت بدنی انجام دادهاند که میتواند به قلب فشار بیاورد. از سوی دیگر، این کار باعث افزایش فشار داخل شکم میشود و ایجاد ریفلاکس میکند. به همین دلیل بهتر است یکی دو ساعت بعد از صرف غذا از انجام این کار خودداری کرد.
کل چیزا از اول تا الان
وکیل مردم یا اسیر توهمات خود؟
تلاش نماینده مجلس برای وام میلیاردی!!!
برنامه مشترک عربستان و اسرائیل برای حمله به ایران
فحاشی رئیس کمیسیون آموزش مجلس نسبت به وزیر علوم
پناهیان 16 ساله و تشکیل هسته اولیه \حزب الله لبنان\!
انتقال دفتر احمدی نژاد به دفتر جدید
ظریف، کری و اشتون بر سر یک میز به گفت وگو می نشینند
احمدی نژاد تجدید خاطره کرد
وقتی یک نوشابه میخورید،چه اتفاقی میافتد!
استاندار خوزستان: کارون از سرچشمه تا انتهایش برای ما مهم است
مداحان بی بصیرت ؛ مردودانی که سودای برگشت دارند!
گوشی هوشمند ایرانی بادوربین 15Mp
تحریک خطرناک سعید عسگرها توسط حاج منصور!
وزیر کشور:قطع یارانهها را آغاز کرده ایم
[همه عناوین(321)][عناوین آرشیوشده]